Εξορμήσεις

Η Villa Pasifai βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια στην απέραντη παραλία της Μουρτερής και 25 χλμ από την πόλη της Κύμης.

Η περιοχή γύρω από τη Villa Pasifai προσφέρεται για μικρές και μεγάλες εξορμήσεις για όλα τα γούστα. Για τους λάτρεις της ιστορίας, υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της Κύμης, ενώ όσοι αγαπούν τις φυσικές ομορφιές, θα απολαύσουν και τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Επίσης μπορούν να επισκεφθούν και την πανέμορφη Σκύρο.

 

 

Η παραλία Μουρτερής είναι μια μεγάλη σε μήκος παραλία με άμμο και βότσαλα στην ακτή και βότσαλα στο βυθό. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μερικές ταβέρνες και καφετέριες. Παραλία ιδιαίτερα καθαρή όπως όλες οι παραλίες που βρέχονται από το Αιγαίο.

μερκουριος

 

 

Η παραλία του Αγίου Μερκουρίου, κάτω από το χωριό της Οκτωνιάς. Η παραλία είναι φυσική συνέχεια της παραλίας της Μουρτερής και καταλήγει στον γνωστό βράχο με όνομα «Κεφάλα» λόγω της εμφάνισης του.

 

 

 

χιλιαδου

 

Η πασίγνωστη Χιλιαδού είναι μια «απλωτή» παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους στην κεντρική Εύβοια, στην πλευρά που βλέπει προς το Αιγαίο και συνδέεται με τους πρόποδες του όρους Δίρφη. Έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους.

 

 

 

καλαμοσ

 

 

Ο Κάλαμος είναι ουσιαστικά 2 παραλίες η μία δίπλα στην άλλη, η «καλή» και η «κακιά» όπως τις λένε και οι ντόπιοι, οι οποίες χωρίζονται από ένα βράχο και είναι στρωμένες με λεπτό κατάλευκο πετραδάκι. Φτάνοντας από ψηλά, η θέα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα!

 

 

korasida

 

Η Κορασίδα είναι παραλία με βότσαλα που μοιάζουν με κουφέτα και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία αυτή είναι μία από τις γραφικότερες της Ελλάδος και αποτελεί τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας!

 

 

 

 

θαψα

H παραλία Θαψά είναι μια από τις  ωραιότερες της Ελλάδος.  H πρόσβαση στην συγκεκριμένη παραλία είναι εφικτή μόνο με οχήματα που διαθέτουν τετρακίνηση ή μέσω θάλασσας

 

 

 

 

 

αγοι αποστολοι

Η παραλία Άγιοι Απόστολοι που είναι πιο γνωστή με το όνομα Πετριές από το ομώνυμο χωριουδάκι που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, είναι μια πολύ δημοφιλής παραλία στην Εύβοια. Είναι ένα γραφικό λιμανάκι με αρκετές καφετέριες και ψαροταβέρνες που όμως διαθέτει και πλαζ. Στην ακτή και στο βυθό υπάρχει χοντρή άμμος.